De ce facem sex?

Posted: 28 octombrie 2009 in Random
Etichete:, , , , , ,

De ce nu? Ca rau nu face. Dimpotriva. Si ce daca e tabu? Toti facem. Mai mult sau mai putin. Tuturor ne place, puteti sa ma contraziceti dar nu aveti credibilitate.

Pai in primul rand facem sex de placere, pentru ca avem un creier complex si asta ne deosebeste de animale. Ar fi cel putin ciudat sa facem sex doar in anumite perioade si cu un anumit scop, acela de a ne inmulti.

In al doilea rand facem sex pentru ca ne dorim. Ne nastem cu aceste instincte sexuale si o data cu trecerea timpului devenim din ce in ce mai curiosi sa vedem catre ce ne indreapta aceste porniri. Pentru ca gasim o persoana de sex opus (sau de acelasi sex, ca doar suntem in secolul XXI) si ne lasam purtati de atractie, de sentimente si ajungem inevitabil la acel moment.

Pana la urma, inca din momentul cand ajungem la stadiul de dezvoltare propice, suntem constant interesati si practicanti de sex.

In al treilea rand, s-au schimbat multe in lumea in care traim noi acum si suntem liberi sa facem ceea ce simtim. Nu mai trebuie sa vedem sexul ca pe o rusine, desi sa fim seriosi nici bunicii nostri nu se prea sfiau sa se „tavaleasca” prin fan. Oricum erau alte vremuri, iar sexul chiar nu era era privit cu ochi buni. De vorbit nici nu incapea discutie. Ar trebui sa ne simtim privilegiati pentru ca parintii nostri au fost mai dezghetati un pic (bine, unii) si am mai aflat si noi una, alta. Si bineinteles pe langa parinti mai avem media, internetul, etc. ca si surse de informare.67

Nu-i nimic rau, zic eu, sa fim cat mai informati, chiar si in materie de sex. Pentru ca nu mai stingem demult lumina (bine, nici nu stam cu neonul aprins) si nici nu ne mai bagam sub patura sfiosi. Sexul a devenit mult mai personal si mult mai interesant, ma gandesc.

In al patrulea rand, in opinia mea sexul e o parte a personalitatii noastre. Ne defineste intr-un fel ca oameni. Da stiu, suna un pic ciudat, dar e un fel de proces de autocunoastere. Ca doar tu il faci, tu simti, tu alegi ce iti place si ce nu. Mai personal de atat…

Si nu in ultimul rand, un motiv care mie imi place foarte mult, sentimentul ala ca faci ceva oarecum interzis. Creste adrenalina. Devine mai palpitant. Va dati seama cat de palpitant era inainte. Pentru ca oricat de mediatizat ar fi, oricat de explicite are fi unele discutii, oricat de dezbatut ar fi, in dormitor ramane totusi intim, inca spectaculos.

Oricum trebuie sa recunoastem efectele benefice pe care le are sexul. Esti mai fericit, mai optimist, face bine la sanatate, la psihic. Plus ca, in opinia mea, iti schimba perceptia fata de multe lucruri. Pentru ca fiind deschis fata de sex devii mai permisiv, mai liber in gandire, nu lasi frustrarile sa iti schimbe viziunea. Asa ca fa-l bine, des si cu cap.

Vorba aia „Make love, not war!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s